MERIȚI CEVA DULCE ȘI GUSTOS

ÎN FIECARE ZI

Anaeli e despre tradiție, familie, pasiune, o viață dedicată cofetăriei.

Anaeli e despre tradiție, familie, pasiune, o viață dedicată cofetăriei.

 

Brandul Anaeli e proaspăt, fresh așa cum sunt produsele, atitudinea și abordarea noastră. În 2018 s-a derulat ultima parte din istoria și tradiția a ceea ce stă în spatele Anaeli.

Maria și Marius sunt cei care se ocupă, pun suflet, pasiune, dorință și un strop de praf de stele (a.k.a magie).

 

Salut, sunt Maria. Am început să mă gandesc la cofetărie în 2013 când eram acasă cu Ileana, fetița noastră. Soacra mea a făcut cofetărie toată viața, așa m-a inspirat și m-a făcut să îmi placă domeniul, să mi se pară provocator, dar totodată greu și în același timp o activitate care poate să îți aducă multe satisfacții. Și ușor, ușor am început să citesc, să aprofundez, să discut cu Marius (soțul) despre un plan, dacă și cum am putea să continuăm și să ducem mai departe tradiția de familie. Nu a fost ușor ca după un job de ani de zile în televiziune să treci pur și simplu la cofetărie. Am citit sute de articole și cărți, am participat la zeci de cursuri, am testat sute de rețete.

 

M-am frustrat, dar m-am și bucurat, iar în 2018 am deschis un super laborator de cofetărie așa cum am visat. Am investit toate resursele familiei în laboratorul unde astăzi alături de o echipă faină și dedicată reușim să facem deserturi atât de apreciate.

Secretul?

 

Singurul “secret” care aduce aprecieri e munca. Munca, studiul și testarea de noi produse în permanență, îți garantează că succesul va fi inevitabil. Si era să uit, perseverența. Dacă zi de zi vei fi concentrat să fii o versiune mai buna a ta decât cu o zi în urmă, nu ai cum să dai greș. La mine a funcționat.

 

Nu am ingrediente secrete sau minune și nici studii in Franța :), dar într-adevar folosesc ingrediente de o calitate superioară. Alune de Padure de Piemont, Fistic Pur de Anatolia, Vanilie de Madagascar, Ciocolată Belgiana veritabilă, multe dintre ele cu Indicație geografică protejată. Mousse-urile le facem cu fructe proaspete, smântână naturală, lapte proaspăt și infuzii. Cremele sunt făcute în laborator și fierte pe foc după rețete proprii, nu făcute din prafuri.

 

Mă bucur că ai avut curiozitatea să afli câte ceva despre cofetăria noastră și probabil de îți vei face drum pe la noi pentru o degustare sau al’ ceva, o să povestim mai multe împreună. Și apropo, citește invers numele fetiței mele ILEANA.

Nu am ingrediente secrete sau minune și nici studii în Franța :), dar într-adevăr folosesc ingrediente de o calitate superioară.

Salut, sunt Marius, soțul Mariei. Recunosc că am lasat-o pe Maria să povestească prima, ca să mă pot adapta ulterior mai ușor la ce am de zis. La Anaeli mă ocup cu tot ce înseamnă site, fotografii, video, facebook, instagram & stuffs și partea de expansiune.

Mă bucur mult că am preluat afacerea asta din familie și că putem să continuam cu mândrie tradiția pe care mama a început-o acum mai bine de 40 de ani. Cu informațiile și suportul mamei, am reușit în 2018 să facem un laborator modern și spațios care ne-a ajutat să punem în practică toate visurile noastre și să ajungem cu produsele la nivelul pe care ni l-am dorit.

 

Ca să vă pot povesti toata istoria și tradiția noastră trebuie să facem un:

 

Arc peste timp

 

 România, anii 1970. Un laborator de cofetarie socialist, mare, suficient de mare încât să producă prăjituri și torturi pentru toată lumea din zonă, chiar din județ. O mână de oameni care făcea posibil ca prăjiturile să ajungă pe masa fiecărei familii. Prăjiturile vremurilor făceau furori și erau la modă Carolinele, Carpați, Amandinele, Schnitte. Vedetele verii erau Citronadele, Parfait-urile și Înghețata care făceau oamenii să se așeze la cozi.

 

Persoana care gestiona și coordona toate activitățile din laboratorul de cofetărie era Emilia Păun. Făcea ca lucrurile să se întâmple. Avea școală de cofetărie, ca majoritatea persoanelor care lucrau la acea vreme în laborator. Procesele tehnologice si rețetele erau respectate întocmai, iar asta se vedea în calitatea produselor. Bunătățile laboratorului erau distribuite în 3 cofetării de stat, dar produsele erau cunoscute și de cei din afara Urziceniului și mulți care erau în tranzit opreau să cumpere prăjituri și torturi. Fără prea multă tehnologie, se lucra mult manual și cu ingrediente din cele mai simple ieșeau produse atât de apreciate.

 

Mijlocul anilor 90 a adus închiderea afacerii de stat, iar in 1998 Emilia Păun deschide propriul laborator de cofetarie. Mic și cochet reușea să producă pentru un număr limitat de clienți, iar produsele au rămas la fel de apreciate. Micuța afacere a familiei a continuat așa până in 2018, atunci când latura tânără a familiei a decis să se implice, să preia și să ducă mai departe tradiția.

 

Ok acum poți să te duci la începutul paginii, asta a fost tot!

Te îmbrățișăm cu drag,

Echipa Anaeli

De ce să alegi Anaeli

Respectăm întocmai procesele tehnologice și rețetele, așa că gustul produselor noastre e unul constant. Testăm și îmbunătățim rețetele constant, astfel încât la tine să ajungă cea mai bună variantă a produsului nostru.

Avem rețete din cofetăria veche, ne pricepem să facem Amandine și Savarine grozave ca odinioară, dar sigur te vom da pe spate si cu un modern Mousse de Busuioc și Lime sau inserții de Mango ori Fructul Pasiunii. Adaptăm rețetele astfel încât să folosim cantități cât mai mici de zahăr si nu folosim conservanți sau alte bazaconii. Lucrăm cu smântână naturală, lapte proaspăt, fructe, gemuri, ciocolată belgiană, produse de calitate superioară. Mai ai nevoie și de alte argumente? Ia legătura cu noi! – link catre pagina de contact

Anaeli în cifre

2.500 de Torturi de Nuntă

10.000 de Torturi Aniversare

200 de Candy Bar

Aprecierile Clienților

Cu produsele noastre vrem să aducem zâmbete și bucurie. Scopul nostru este ca fiecare client să fie mulțumit pe deplin cu ceea ce am avut să ii oferim + un pic mai mult. De aceea fiecare părere contează pentru noi și este importantă.

Am luat prăjituri de la Anaeli pentru o aniversare în familie. Pe lângă faptul că toți invitații au fost foarte încântați de gustul fresh al prăjiturilor, cei de la atelier au fost de mare ajutor și ne-au recomandat exact ce ne doream. Keep up good work!
Anca Năstase
O echipa receptivă și care găsește soluții pentru orice idee. Prăjiturile sunt incredibil de delicioase și arată impecabil. Felicitări! Vă mulțumim!!
Ana Maria Andrei
Recomand cu incredere. M-au servit foarte repede, au fost foarte receptivi și rezultatul a fost peste așteptările mele! Multumesc mult, băiatul meu a fost super fericit cu tortul facut de voi!
Mirela Crăciun
Atât tortul cât și candy-bar-ul au fost excelente, iar a doua zi toți invitații au întrebat cine ni le-a făcut. Diversitate de gusturi și arome foarte bine potrivite. Ne-a plăcut abordarea și consilierea voastră și da recunoaștem că dacă nu v-am fi ascultat sfaturile o dădeam în bară. Cu siguranță ne vom mai întâlni cu voi și la nunțile altor prieteni. Vă îmbrățișăm și vă dorim mult succes. Laura & Adi
Laura Gheorghe